Nabídka:

 

Apartmány:

- Istrie

- Kvarnerská riviéra a ostrovy

- Severní Dalmácie

- Střední Dalmácie

- Jižní Dalmácie

- Zvláštní nabídka

- Luxusni vily s bazénem *

- Yacht Charter

- Cykloturistika

 - Last minute
 - Online rezervace
 - Pokoje

- Nemovitosti

- Pronájem do fixu

- O nás

 - Kontakty

- Chorvatsko

- Gastro nabídka

- Národní parky

- Vylety

 - Podmínky
 - Domácí řád a pravidla
 - Drobné rady

- Svet

- Kniha návštěv

- Tvroba stránek

- Mapa stránek

 - Kontakty
 
 

Split - Sveti Duje

K moři do Chorvatska!

Apartmány - Chorvatsko - Dalmácie - Davor Krtalić - Dalmatinac

Jaderské moře, prosluněné pláže a kouzelná příroda to je Dovolená v Chorvatsku!

Fascinuje vás Jaderské moře, nedotčená příroda a přátelská atmosféra.

 

Stranice izradio - Davor Krtalić - Dalmatinac

 

CHORVATSKO - Místo pro Vaší dovolenou! Nabídka ubytování - Apartmány - Nejlepší ceny!

HR    CZ    EN    DE    IT

Aktivní dovolená na Pašmanu - Dovolená na kole - Aerobik u moře! - Turistická agentura Davor Krtalić - Dalmatinac

Pláže a křišťálové moře

 

Chorvatské moře je nejkrásnější a nejbližší. Nová dálnice nám ubytování v Chorvatsku a chorvatské moře ještě 
víc přiblížila.

.

 Váš specialista na dovolenou v Chorvatsku!

Nabídka ubytování - cykloturistika na ostrově Pašman a Ugljan a v okolí Vranského jezera!

Pro milovníky cykloturistiky jsme připravili oblast zajímavou pro aktivní dovolenou.
Navštivte ostrov Pašman a projeďte se na svém kole po stezkách ostrova Pašman a ostrova Ugljan, využijte blízkost Vranského jezera kolem kterého také vedou cyklostezky.
Jízda po ostrově je opravdové vyžití, vzdálenosti mezi vesničkami nejsou veliké, v každém místě je co k vidění, můžete navštívit kulturní památku, kostelík a podobně. Trochu náročnější je vyjížďka na rozhledny, odkud můžete najednou vidět hned tři národní parky: Krka, Kornati a Paklenica.

Vybrali jsme pro Vás pohodlné apartmány přímo u moře ve vesničce Pašman na ostrově Pašman.
Pro aktivní dovolenou (
cykloturistika a aerobic) je vhodné období mimosezóny a to již Velikonoce, květen - červen, ale i měsíc září - ríjen.

Poznámka: Ubytování zdarma: pro každého, kdo přesvědčí skupinu min. 20 osob a zakoupí pro ní pobyt z naší nabídky! Možnost ubytování pro skupinu – až 100 osob!

Na chorvatské ostrovy je nejlepší se vydat na kole. Nejlepší období je podzim nebo jaro. Obě roční období mají své kouzlo. Na podzim je krajina sice vyprahlá, ale cesty a silničky lemují vinice obtěžkané šťavnatými hrozny. Jaro je plné barev a vůní.

Počasí

 Dalmácie - letiště Split

Click for Split Airport, Croatia Forecast

Pula Rijeka
 Split Zadar Dubrovnik

Chorvatsko

 Dnes Zítra 7 dní

 

Průzračně čistá voda, členité písčité i oblázkové pláže ... ale hlavně báječné koupání a odpočinek u moře – to je dovolená v Chorvatsku.

.

Modrá vlajka (Plava zastava) je mezinárodní ocenění za vysoký standard ochrany přírody, čistotu moře a jeho okolí, úpravnost, vybavení, kvalitní sanitární a bezpečnostní podmínky na plážích a v marinách (jachtařských přístavech). Modré vlajky uděluje od r. 1987 Nadace pro ekologickou výchovu (The Foundation for Enviromental Education - FEE) při Radě Evropy, která má sídlo v Kodani. 
Chorvatsko se do programu zapojilo v r. 1997. Aby mohla na pláži či v marině vlát "Modrá vlajka", musí být splněna náročná kritéria, která každoročně sleduje a hodnotí nezávislá komise. Pro udělení tohoto prestižního ekologického ocenění pláži je stanoveno 29 kritérií, z nichž většina musí být povinně splněna. Sleduje se především kvalita mořské vody, vybavení, čistota pláže, úpravnost, bezpečnost, služby na pláži, péče o životní prostředí i ekologické uvědomění pracovníků.
Pro návštěvníky chorvatských pláží je "Modrá vlajka" dobrým vodítkem při výběru pláže. Aby pláž získala toto ocenění, musí být uklizená, čistá, vybavená dostatkem odpadkových košů, toalet, převlékacích kabinek, povinná je informační tabule s náležitými údaji, musí být zajištěn přístup k pitné vodě, záchranná služba a jsou požadavky na její vybavení i možnosti zábavy. Provozovatelé pláže musejí stále sledovat kvalitu vody (včetně obsahu bakterií, organického i anorganického znečištění).

Cykloturistika na ostrově Pašman a Ugljan

Ostrov Pašman

Ostrov Pašman má rozlohu 63 km2, patří do skupiny severodalmatských ostrovů. Pašman je spojen mostem s ostrovem Ugljan, na Pašman se můžete také dostat trajektem z Biogradu na moru do Tkonu, nebo trajektem ze Zadaru.
Pašman je oblíbeným cílem turistů, všechny zdejší obce leží na východní, k pevnině přivrácené straně ostrova. V městečku Tkon jsou krásné oblázkové i písečné pláže, můžete zde navštívit i klášterní areál Kosmy a Damiána (Kuzma a Damjan) z 12. století.
Na Pašmanu uvidíte olivové háje, vinice, obyvatelé se zde baví rybolovem, ale také turismem. Je zde bohatá nabídka ubytování v kempech, penzionech, ale i v apartmánech v soukromí. Je zde dostatek taveren a restaurací, kde můžete ochutnat plody moře z ekologicky čistého ostrova.

 

Ostrov Pašman a Ugljan jsou spojeny mostem.

Pašman je spojen mostem s ostrovem Ugljan, na Pašman se můžete také dostat trajektem z Biogradu na moru do Tkonu na ostrov Pašman, nebo trajektem ze Zadaru do Preko na ostrov Ugljan.

1. Trasa – Zagreb – Biograd na Moru, trajektem na Pašman do vesničky Tkon (15 minut plavby), dále pokračujete do vesničky Pašman, která je od Tkonu vzdálena cca 8 km.
2. Trasa – ze Zadaru trajektem na ostrov Ugljan do vesničky Preko, dále pokračujete směrem na Kukljicu a přes most na ostrov Pašman směrem do vesničky Pašman.

Mapa ostrov Pašmana a ostrov Ugljana

Ostrov Pašman misto Pašman

Vzhledem k mediteránskému podnebí, již v dubnu jsou zde ideální podmínky pro aktivní dovolenou.
Zvažte lákavou možnost a rozhodněte se strávit velikonoční svátky právě na Pašmanu, kdy při oblíbené jízdě na Vašem kole můžete ucítit zdejší vůni jara. Podzim na Pašmanu – znamená vlastnoručně trhat uzrálé fíky a olivy. Z hranic Chorvatska do Biogradu na Moru se po moderní dálnici dostanete za pouhé 4 hodiny jízdy a pak trajektem z Biogradu na ostrov Pašman, kam dorazíte za 15 minut plavby. Dále jedete už jenom 5 minut do vesničky Pašman, kde Vás srdečně očekává Váš domácí.

Ostrov Ugljan

Ostrov Ugljan - o rozloze 52 km2 je nejhustěji obydleným ostrovem této oblasti. Je to zelený a úrodný ostrov nedaleko Zadaru (od pevniny ho dělí Zadarský kanál), pokrytý středomořskou vegetací: borovicemi, cypřišemi, vinohrady, ovocnými sady, olivovníky. Ostrov má letitou tradici v pěstování oliv a výrobě olivového oleje výborné kvality a chutě. Zajímavým místem pro návštěvníky Ugljanu je tvrz sv. Michaela ze 13. století postavená na příkaz Benátčanů nad největší zdejší osadou Preko. Pobřeží ostrova je členité s mnoha písečními plážemi, moře je křišťálově čisté. Na ostrově jsou všechny vesničky propojeny silnicí - Kukljica, Preko, Mali Lukoran, Ugljan, Kali, Poljana. Jihozápadní pobřeží ostrova je těžko přístupné a proto i pusté. Na ostrov Ugljan se dostanete trajektem ze Zadaru do vesničky Preko a potom pokračujete na místo, kde máte zajištěné ubytování.
Vzhledem k tomu, že ostrov Pašman a ostrov Ugljan jsou spojeny mostem, můžete se na Ugljan dostat i z Biogradu na Moru a to trajektem na ostrov Pašman do vesničky Tkon a když projedete ostrov Pašman, dostanete se k mostu a jste na Ugljanu.

Akční cena - Akční nabídka na jaře a na podzim - nejkrásnější období – kvetoucí jaro a barevný podzim.
Na jaře a na podzim nabízíme výhodné ceny. Zašlete nám dotaz a rádi vám sdělíme cenu.

Turistická agentura Davor Krtalić - Dalmatinac

Aktivní dovolená na Pašmanu - Dovolená na kole - Aerobik u moře! - Turistická agentura Davor Krtalić - Dalmatinac

Vybrali jsme pro Vás ubytování v poklidném místě Pašman. Objekt se nachází přímo u moře, apartmány jsou komfortně zařízeny, každý má terasu s výhledem na moře. Přímo u objektu je parkoviště a úschovna jízdních kol je také zajištěna.
Majitel objektu nabízí ve své restauraci možnost polopenze, je zde nabídka z bohatého jídelníčku včetně specialit dalmatinské kuchyně. Ke každému jídlu je zdarma salát, který je připravován z domácí, ekologicky vypěstované čerstvé zeleniny. Salátu si můžete dopřát dle své chuti a kolik chcete, jedná se o salátový bar. Po večeři Vás majitel pohostí ještě travaricou (rakije). Pokud si budete chtít vyjet na výlet, v restauraci Vám připraví i "lunch paket". Je zde i malá "taverna s grilem", kde si sami můžete uspořádat večerní zábavu.
Srdeční majitelé jsou Vám k dispozici 24 hodin, rádi Vám poradí a pomůžou organizovat různé výlety a sportovní aktivity, také Vám rádi ukážou kde se pěstují olivy, fíky a zelenina.
Pokud rádi hrajete volejbal, můžete si zahrát na hřišti (písek) přímo u moře, nedaleko objektu.

Poznámka: Zde je vše tak jednoduché, pouze řeknete své přání panu domácímu a už s ním můžete plánovat různé výlety na své dovolené, například lodní výlet na Kornaty.

D

K

Pašman / Dům - Popis a fotografie apaartmanů

Apartmány jsou v prvním a druhém patře. V nabídce je 10 apartmánů, ze kterých jsou 3 pro (4+2 osob). Apartmány mají tři hvězdičky. Objekt se nachází v samém centru města Pašman, jen několik kroků od moře (první řada domů u moře). Apartmány mají klimatizaci, všechny mají balkon nebo terasu s výhledem na moře. Město Pašman podle stejnojmenného ostrova Pašman leží naproti malého ostrůvku Babac v Pašmanském kanále. 

Poznámka: Dům leží 15 metrů od moře, kde je možno se vykoupat. První pláž s pískem v moři se nachází 100 m od domu, druhá pláž s pískem v moři se nachází 250 m od domu. Pláže jsou velmi pěkné, částečně betonové s upraveným vstupem do moře, které je mělké s písečným dnem, velice vhodné pro děti. Tato pláž je ideální pro děti i pro neplavce. Viz fotografie - vstup do moře z betonové pláže. 
Ve vile se nachází malá restaurace pro místní hosty. Připomínáme, že restaurace je klidná, a proto nemusíte mít obavy z hluku.

Fotografie: dům, apartmány, zahrada, pohled z terasy na moře i na město, parkoviště, pláže

 

 Více informací o apartmánech si můžete prohlédnout na stránce: Pašman

 

Z terasy domu a z pobřeží hosté mají nezapomenutelný pohled na mnohočetné neobydlené ostrůvky v Pašmanském kanále, na které se můžete dostat pouze loďkou nebo plachetnicí. Pláže jsou písečné i oblázkové, přímo v obci se nacházejí dvě písečné pláže a několik malých přístavů pro bezpečné vázání loděk.
Trajektové spojení s pevninou je zhruba každou půlhodinu ze sousedního města. 
Do Pašmanu se dostanete:
- trajektem ze Zadaru do města Preko (ostrov Ugljan) a potom autobusem na Pašman
- trajektem z Biogradu na moru do Tkonu (ostrov Pašman), potom autobusem do města Pašman. Ostrovy Ugljan a Pašman jsou spojeny mostem.

 
D

K

Cyklostezky na ostrově Pašman

Pro milovníky aktivní dovolené navrhujeme následující program:

1.den / sobota – příjezd, prohlídka místa, posezení s panem domácím
2.den / neděle - trasa Pašman – most – ostrov Ugljan Kukljica
3.den / pondělí - vyjížďka na rozhlednu, volejbal
4.den / úterý - trasa Pašman – most – Kali Ugljan
5.den / středa – Pašman – Tkon – trajekt do Biogradu – Vransko jezero
6.den / čtvrtek – návštěva olivových hájů, volejbal
7.den / pátek – lodní výlet do národního parku Kornaty
8.den / sobota – odjezd

O trasách se můžete více dočíst u pdf formátu zde: Cyklostezky Pašman

 
D

K

Místa na ostrově Pašman:

BANJ - příjemná vesnička, která se rozrostla kolem kostela sv. Kuzmy v roce 1356. Obyvatelé se živí především pěstováním oliv a vinné révy. Z okolních kopců se Vám nabízí překrásný pohled na pašmanský průplav. Pokud se v Banju napijete místní pramenité vody, budete si přát se znovu vrátit do tohoto klidného, krásného místa.
 

BAROTUL - malá, tichá vesnička, ležící v zátoce mezi obcemi Pašman a Mrljane. Na ostrov se lehce dostanete z pevniny trajektem z Biogradu na Moru, plavba trvá pouze 15 minut. Na každém kroku se zde setkáte s příjemnou domácí atmosférou.

 

DOBROPOLJANA - leží ve stejnojmenné zátoce na ostově Pašman, v severovýchodní části ostrova. Se sousedním ostrovem Ugljan je spojen mostem. Na pevninu se dostanete jednoduše trajektem z Tkonu do Biogradu na moru.

 

KRAJ - vesnička leží v jihovýchodní části ostrova Pašman, 3 km jižně od obce Pašman, 300 metrů vzdálena od pobřeží Pašmanského průplavu. Obyvatelé se živí především pěstováním oliv a vinné révy. Nachází se zde klášter s kostelíkem z roku 1392.

 
MRLJANE - obec ležící v bezprostřední blízkosti národního parku Kornaty, překrásná příroda je obklopena čistým modrým mořem. Lehce se dostanete na pevninu trajektem z Tkonu do Biogradu na moru.
 
NEVIĐANE - místo je známé hlavně podle překrásné pláže. Stará část obce se nachází 300 od moře, kromě krásného koupání je zde i bohatá gastro nabídka. Milovníkům zábavy doporučujeme nedaleký Biograd na moru.
 

PAŠMAN - leží v nejjižnější části Pašmanského průplavu, nabídka domácího jídla a pití, čisté moře a klidná domácí atmosféra Vám zpříjemní Vaší dovolenou. Zdejší obyvatelé se zabývají převážně pěstováním oliv, fíků, vinné révy, zeleniny a rybolovem.

 

TKON - malebné městečko, ležící přímo naproti Biogradu na Moru. Má překrásné pláže, hlavně v jihovýchodní části města. Pobyt v Tkonu si můžete zpříjemnit návštěvou klášterního areálu na Čokovcu.

 

UGRINIĆ - malá rybářská vesnička ležící na severním pobřeží ostrova Pašman. Od trajektového přístavu je vzdálena pouze 2 km. Charakteristická mediteránská atmosféra a klidný způsob života dává této vesničce zvláštní kouzlo.

 
ŽDRELAC - turisty sem lákají především hezké pláže a čisté moře. Na ostrov Ugljan se lehce dostanete přes 210 metrů dlouhý most, který tyto dva ostrovy spojuje. Most byl postaven v roce 1973. Je zde krásná prostorná zátoka, kde jsou zakotveny jachty při své plavbě na pevninu nebo na okolní Kornatské souostroví.

 

D

K

Cyklostezky na ostrově Ugljan

Na ostrov Ugljan se dostanete z ostrova Pašman přes most. Jízdou na kole po asfaltované cestě přijedete do míst: Kukljica, Kali, Preko, Ugljan.

O trasách se můžete více dozvědět u pdf formátu: Cyklostezky Ugljan  

 
D

K

Místa na ostrově Ugljan:

KUKLJICA - nejznámější turistické letovisko na ostrově Ugljan. Je zde mnoho zátok s překrásnými plážemi, čistým mořem a hustým borovicovým lesem. Nejznámější jsou písečné pláže Sabuža a Jelenica v jižní části pobřeží, kam se dostanete loďkou po pěší stezce.

 
KALI - typicky mediteránské letovisko a jedno z nejznámějších rybářských center na Jadranu. Letovisku dává zvláštní kouzlo velký počet uvázaných rybářských lodí. V srpnu se zde konají místní rybářské slavnosti.
 

LUKORAN - čisté moře omývá stoletý borovicový les, který dává tomuto místečku zvláštní kouzlo. Je zde kvalitní gastro nabídka. Zdejší obyvatelé se zabývají především pěstováním vinné révy, oliv a samozřejmě i turistikou.

 

OTOK OŠLJAK - jedná se o nejmenší obydlený ostrůvek v oblasti Zadaru (cca 0,5 km2), s borovicovým lesíkem, olivovníky a kamenitými plážemi. Pokud navštívíte tento malý ostrůvek často si vzpomenete na zvláštní krásu a kouzlo malinkého rybářského městečka.

 
POLJANA - jedno z nejmenších míst na celém ostrově, s klidnou domácí atmosférou. Leží ve stejnojmenné zátoce na ostrove Ugljan. Obyvatelé se zabývají pěstováním ovoce, zeleniny a oliv.
 

PREKO - nejdůležitější středisko na ostrově, zde připlouvají trajekty ze Zadaru (plavba trvá 30 minut). Městečko má dlouholetou turistickou tradici, již mezi dvěmi světovými válkami zde Fungovala Společnost pro rozvoj turismu.

 
SUTOMIŠĆICA - malé turistické letovisko ležící na východní části pobřeží, nabízí hlavně klidnou příjemnou dovolenou vhodnou pro rodiny s dětmi.
 

UGLJAN - zde Vás nadchnou především krásné písečné pláže, ze kterých je nejlepší pláž Muline. Je zde několik restaurací, které nabízí především domácí speciality. Zdejší obyvatelé se zabývají pěstováním vinné révy, oliv, zeleniny a rybolovem.

 

D

K

VRANSKO JEZERO – STEZKY

Pašman – Tkon, trajekt Tkon – Biograd na moru


Z Biogradu na moru se jezdí kamenitou cestou směrem na Pakoštane (stezka 1). Pakoštane se projedou asfaltovanou cestou směrem k přírodnímu parku – Vransko jezero (stezka 2).
Všímejte si značek a odbočte na "bílou stezku", projedete kolem kostelíka Sv. Nediljice pokračujete v jízdě nad Vranským jezerem. Když dojedete k místu Prosike, opatrně pokračujete po jadranské magistrále, opět odbočíte na značenou "bílou stezku"a jedete dolní stranou Vranského jezera až do konce stezky, celková délka stezky je 38 km.

Je možné jet i po delší stezce, po asfaltované cestě jedete do vesničky Vrana – Radašinovci – Banjevci, sledujete značky na vyhlídku Kamenjak (stezka 3), dále podle značek dojedete na "bílou stezku" a pokračujete v jízdě (stezka 2), celková délka stezky je 43 km.

Mapa - Vransko jezero

 
D

K

Aerobik – zveme Vás na aktivní dovolenou plnou pohybu, kde Vás čeká půvabná příroda, čisté moře, sluníčko, pěkné pláže, pohostinní lidé – jednoduše přesvědčte se sami a určitě nebudete zklamáni. Nabízíme cvičení s hudbou přímo na vybetonované pláži nebo na hřišti (s tvrdou podlohou). Obě možnosti jsou v blízkosti ubytovacího zařízení.
Můžete si také zacvičit i bez hudby a to v mělkém moři s písečným dnem a nebo i v přírodě – v olivovém háji. Kromě cvičení si můžete i zajezdit na kole nebo si zahrát plážový voljbal. Hřiště se nachází cca 150 m od apartmánů. Apartmány jsou pro 2-6 osob.
Ubytování – v příjemně a moderně vybavených apartmánech přímo u moře.
Apartmánový dům má zároveň vlastní restauraci, kde se můžete stravovat. Rádi bychom upozornili na skvělý přístup majitelů restaurace ke svým hostům, kteří Vám rádi připraví snídaně a večeře dle Vašeho přání a to od jednoduchých (levnějších jídel i snídaní) až po výborné speciality dalmátské kuchyně. Ti, kteří si raději uvaří sami, mají možnost ve svém apartmánu – všecky apartmány mají kompletně vybavenou kuchyňku včetně ledničky a nádobí.

 CENY: V ceně je zahrnuto pouze ubytování v apartmánech. Všecko ostatní se domlouvá a platí zvlášť na místě.

 

 

Dovolená v Chorvatsku! Místo pro Vaší dovolenou! / Turistická agentura Davor Krtalić - Dalmatinac