Nabídka:

 

Apartmány:

- Istrie

- Kvarnerská riviéra a ostrovy

- Severní Dalmácie

- Střední Dalmácie

- Jižní Dalmácie

- Zvláštní nabídka

- Luxusni vily s bazénem *

- Yacht Charter

- Cykloturistika

 - Last minute
 - Online rezervace
 - Pokoje

- Nemovitosti

- Pronájem do fixu

- O nás

 - Kontakty

- Cenik

- Chorvatsko

- Gastro nabídka

- Národní parky

- Vylety

 - Podmínky
 - Domácí řád a pravidla
 - Drobné rady

- Svet

- Kniha návštěv

- Tvroba stránek

- Mapa stránek

 - Kontakty
 
 

Stranice izradio - Davor Krtalić - Dalmatinac

CHORVATSKO - Místo pro Vaší dovolenou! Nabídka ubytování - Apartmány - Nejlepší ceny!

HR    CZ    EN    DE    IT

  Nabídka / Medjugorje/ Svetište Kralice Mira - Zjevení Královny Míru - Hercegovina

Međugorje: Pokoj / Apartmány

Kategorie: 3 hvězdičky ***

Majitel apartmánu hovoří: EN, IT

Pronajímáme: 8 Pokojů / 20 lůžek s možností používání polopenze

Šifra: DK-Medjugorje-01

Popis objektu a okolí

Pěkně Vás vítáme v rodinném penzionu Rajič v Medjugorju!!

Penzion Rajič se nachází v Medjugorju v klidné části města, od kostele Svatý Jakov je vzdálen 1.200 m. Hostům jsme k dispozici během celého roku. Pro hosty je zajištěno parkoviště a to jak pro osobní automobily, tak i pro autobus.

Rodinný penzion Rajič má k dispozici 20 lůžek. Restaurace nabízí možnost snídaní a večeří. Zdravá strava je připravována z domácí zeleniny, podává se domácí víno a rakije.

Ode dne, kdy se Panna Marije 24.linja 1981 zjevila dětem, je Medjugorje nejznámějším a nejnavštěvovanějším poutním místem na celém světě.

"Mír, mír, nic než mír. Je třeba, aby se lidé smířili s Bohem i mezi sebou. Je třeba věřit, modlit se a postit, litovat svých selhání a obracet se k Bohu."

Dodatečné informace a rezervace:

Poznámka:
*Penzion Rajič je k dispozici během celého roku hostům i náboženským agenturám z celého světa, které hledají mír a modlitby.

Medjugorje/ Svetište Kralice Mira - Zjevení Královny Míru - Hercegovina - Župa Medjugorje

Župa Medjugorje a zjevení Panny Marie

Župa Međugorje nalazi se u Hercegovini, 25 km jugozapadno od Mostara. Međugorje (ime je slavenskog podrijetla, a označava područje između dva gorja) sa selima Bijakovići, Vionica, Miletina i Šurmanci, čini rimokatoličku župu u kojoj živi oko 4000 stanovnika. Za nju se pastoralno brinu svećenici Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Marijina.

Cijelo područje nastanjeno je Hrvatima koji su kršćanstvo primili još prije 13 stoljeća. Selo se u povijesnim izvorima prvi put spominje 1599. godine. Sadašnja je župa utemeljena 1892. godine i posvećena sv. Jakovu apostolu, zaštitniku hodočasnika.

Do 24. lipnja 1981. godine Međugorje je živjelo kao i ostala sela ovoga kraja: ljudi su obrađivali zemlju, sadili duhan i lozu, proizvodili vino i uzgajali povrće da bi priskrbili za skromni život svojih obitelji. Zbog socijalnih prilika, mnogi su odlazili u svijet: u prekooceanske i zapadnoeuropske zemlje, te gradove u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj.

Trećeg dana ukazanja, 26. lipnja 1981, Gospa je prvi puta pozvala na mir riječima:

"Mír, mír, nic než mír. Je třeba, aby se lidé smířili s Bohem i mezi sebou. Je třeba věřit, modlit se a postit, litovat svých selhání a obracet se k Bohu!"

Međugorje - Župna Crkva sv. Jakova

Odkaz Panny Marie v Medjugorje znamená školu míru, lásky a modlitby.

Turistická agentura Davor Krtalič - Dalmatinac

Ve spolupráci s jinými turistickými agenturami z Evropy nabízí následující služby:

1. Zajištění zprostředkování jednodenních nebo vícedenních výletů pro jedince i skupiny hostů do Medjugorje a to z místa ubytování na dovolené v Chorvatsku.

1. Posredovanje u pružanju pojedinačnih i grupnih usluga putovanja, boravka i smještaja u Međugorju.
2. Prostředkování transferu ze všech krajů Chorvatska do Medjugorje pro jedince i skupiny.
 

Základním odkazem Medjugorja je mír. Věřící navštíví kostel Sv.Jakova, kopec zjevení, Križevac, Vrt Sv.Franje a Canacolo. Důležitou událostí během roku je výročí zjevení, Festival mladých, oslava Velike Gospe, mše na Križevcu, oslava Velikonoc, Vánoc a Nového roku.
Každý rok svaté místo Kralice Míra v Medjugorju navštíví více než půl miliónu věřících.

 

Turistická agentura Davor Krtalić - Dalmatinac

Popis a fotografie apartmanů!

 
D

K

Rodinný penzion Rajič v Mejugorju!

D

K

Popis a fotografie ubytování v Medjugorju!

Penzion má k dispozici:
5 dvoulůžkových pokojů, 2 třílůžkové pokoje a 1 čtyřlůžkový pokoj.

D

K

Panoramatický výhled na Medjugorje a kopec Križevac!

D

K

 

 Cjenik:

*Pansion se sastoji od: 5 dvokrevtnih soba, 2 trokrevetne sobe i 1 červerokrevetne sobe / 20 kreveta.

*Ceny: 1 noc na osobu je 15 , snídaně 4 , večeře 8 .
*V ceně je zahrnuta pobytová taxa.*Děti do 3 let mají pobyt zdarma.

*Poznámka: Udané ceny jsou ceny ubytování, které platíte přímo majiteli apartmánu a které jsou i vystavené v penzionu na viditelném místě.
*Turistická agentura Davor Krtalič – Dalmatinec si neúčtuje žádnou provizi.
*
Pokud si přejete, můžete se obrátit přímo na rodinu Rajič a dohodnout si sami ubytováni: E - mail

*Organizaci výletů včetně cesty zprostředkuje Turistická agentura Davor Krtalič – Dalmatinac

 
Pošlete si dotaz! Šifra: DK-Medjugorje-01
 
D

K

Župa Medjugorje a zjevení Panny Marie

Međugorje - Župna Crkva sv. Jakova

1981. godine, kada su počela Gospina ukazanja, život župe se promijenio. Gospa je, naime, osim šestero vidjelaca, odabrala cijelu župu i hodočasnike za svoje svjedoke i suradnike. To je posebno očitovano u poruci koju im je uputila rekavši:

"Ja sam ovu župu na poseban način odabrala i želim je voditi."

24. lipnja 1981. oko 18 sati šestoro mladih, Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović, vidjeli su na brdu Crnica, nekoliko stotina metara iznad mjesta zvanog Podbrdo, mladu ženu s djetetom u naručju koja im je rukom davala znak da joj se približe. Iznenađeni i prestrašeni, nisu joj pristupili.

Sutradan u isto doba dana, 25.6.1981., četvoro od njih, Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković i Ivan Dragićević, osjetili su se snažno privučeni prema mjestu gdje su dan prije vidjeli Onu koju su prepoznali kao Gospu. Njima su se pridružili Marija Pavlović i Jakov Čolo. Skupina Međugorskih vidjelaca bila je oblikovana. S Gospom su molili i razgovarali. Zato se 25. lipnja slavi kao obljetnica ukazanja. Prema svjedočanstvu vidjelaca, od toga su dana imali svakodnevna ukazanja, zajedno ili odvojeno, gdje god se nalazili. Milka Pavlović i Ivan Ivanković Gospu više nikad nisu vidjeli.

Trećeg dana ukazanja, 26. lipnja 1981, Gospa je prvi puta pozvala na mir riječima:

"Mir, mir, mir - i samo mir! Mir mora zavladati između Boga i čovjeka, a i između ljudi!"
Privučen ukazanjima i Gospinim pozivom, narod - najprije iz župe a potom i iz drugih mjesta, te iz svijeta - počeo se okupljati i moliti.

Odmah nakon početka ukazanja počeli su i progoni vidjelaca, njihovih roditelja i rodbine, župljana i svećenika, pa i hodočasnika. Vidioci su bili privođeni na policijska saslušanja i psihijatrijske preglede, ali je uvijek bilo utvrđeno da su zdravi. Isto su potvrdila i ispitivanja provedena kasnijih godina.

Tadašnji međugorski župnik fra Jozo Zovko mjesec i pol nakon prvog ukazanja bio je uhapšen i nevin osuđen po komunističkom sudu na tri i pol godine zatvora.

Zahvaljujući Gospinim ukazanjima, Međugorje je od obične seoske župe postalo mjesto okupljanja mnoštva hodočasnika iz cijelog svijeta (u prvih 20 godina preko 20 milijuna) i time jedno od najvećih svjetskih molitvenih središta, usporedivih sa Lourdesom i Fatimom. Nebrojena svjedočanstva hodočasnika govore o tome kako su upravo na ovom mjestu pronašli vjeru i mir.

Po jednodušnom svjedočanstvu vidjelaca, Gospa im daje poruke, da ih oni prenesu župi i svijetu. To su MIR, VJERA, OBRAĆENJE, MOLITVA I POST. Najprije treba da sami župljani i hodočasnici postanu svjedoci njezina ukazanja i njezinih poruka, kako bi se onda zajedno s vidiocima njoj pridružili u ostvarivanju plana obraćenja svijeta i njegova pomirenja s Bogom.

Jelena Marijana Potkraj 1982. godine, Gospa se kroz unutarnji govor (Locutio cordis) obratila dvjema desetogodišnjim djevojčicama, Jeleni i Marijani Vasilj, te od 1983. do 1987. godine putem njihove molitvene skupine davala upute molitvenom pokretu koji se stvorio od samog početka ukazanja.

Župna Crkva sv. Jakova

Nakon utemeljenja župe 1892., prva župna crkva, za ono vrijeme velika i lijepa, bila je dovršena 1897. godine. Zbog trusnog tla na kojem je bila sagrađena, njezini su zidovi ubrzo počeli pucati a cijelo zdanje tonuti, pa se odmah nakon I. Svjetskog rata počelo misliti na gradnju nove crkve, na kojoj su radovi trajali od 1934. do 19. siječnja 1969, kada je bila i blagoslovljena.

Crkva sv. Jakova danas je žarište i središte sakramentalnog i molitvenog života ne samo župljana već i hodočasnika.

Ograđeni park uređen na kružnom toku s istočne strane svetišta podsjeća na mjesto gdje se nalazila stara župna crkva.

Vanjski Oltar
Zbog novih potreba nastalih s dolaskom hodočasnika, od 1981. nadalje crkva i okoliš neprestano se uređuju.

Vanjski oltar sagrađen 1989. i molitveni prostor oko njega (sa oko 5000 sjedećih mjesta) prostor je okupljanja u ljetnom razdoblju i za velike blagdane, kada se u Međugorju nađe i više desetina tisuća hodočasnika.

 

 
D

K

Jak se dostat do Medjugorje?

Dopravní spojení Medjugorja s Chorvatskem i s Evropou je dobré. Jsme Vám k dispozici při podávání informací ohledně Vaší cesty.
Prohlédněti si podrobnou mapu Medjugorja: Mapa!

 

 

Dovolená v Chorvatsku! Místo pro Vaší dovolenou! / Turistická agentura Davor Krtalić - Dalmatinac

   

 

 .