C
r
o
a
t
i
a

Menu:

 

Apartments:

Istria

Kvarner Riviera and islands

North Dalmatia

Middle Dalmatia

South Dalmatia

Rooms

Villas with pool

Offer:
By request

Sports:
Active Holidays

Last minute

Yacht Charter

 On-line booking

Camping

Price list

Contact

 

About Croatia

National Parks

Adriatic Sea

Tours

Gastronomy

Souvenirs

Contact

 

About us - Agency

Conditions

House rules

Privacy Policy

Contact and reservations

 

Real - estate

Guestbook

 

 

Designed by / Webmaster:
Davor Krtalić - Dalmatinac

 

Apartments - Holiday accommodations in Croatia - Vacation in Dalmatia - Adriatic sea!

HR    CZ    EN    DE    IT

  Sports: Active Holidays - Dear guests, welcome to our site! Welcome to Croatia! - Tourist agency Davor Krtalić - Dalmatinac

Davor Krtalić - Dalmatinac

Zprostředkování obchodu a služeb 
460 14 Liberec - Česká Republika
IČO: 74465520

E- mail:
dalmatinac@seznam.czAgent from Dalmatia presents an offer for guests who want to go on a vacation in their own arrangement.

The offer consists of objects from all over the Dalmatia, carefully selected and satisfying conditions and criteria of modern tourism.
Short description with photos gives you, your family and friends opportunity to find out what a specific place offers, what can you see, have can you have fun, and how can you spend your vacation on the best possible way.

I live in Dalmatia, and I am familiar with it, so I will answer to all your questions and help you to choose a place for your vacation. All your additional questions please send to my
E- mail and in very short time you will get an answer.

Dear clients, we will try to meet your wishes and justify your expectations, and therefor justify your trust given to us. Davor Krtalić

Remember, Croatia has crystal clean sea, Mediterranean climate, sandy and stone beaches, and, of course, great cosine. Many people fell in love with Croatia, and they return here every year, just to feel warm sunshine, light wind in their hair, smell of pine - trees and song of birds. Here you have an opportunity to experience it by yourself.

 

Details on reservation and payment conditions you can find here: Conditions.

For reservations or information please contact: dalmatinac@seznam.cz

 

Why use our services? Because we provide online directory of accommodation with all necessary information. Because we have to Rapo Lying 24 hours a day. Because we booked the apartment keys are not adopted by the reception, but you are waiting with our host welcomed. Because we care about you after your reservation until your return home and still stay in touch with you.

   

     Sports: Active Holidays    

 

Upoznajte hrvatsko more, obalu i otoke - otkrijte skrivene ljepote Jadranskog mora - unajmite jedrilicu ili luksuznu jahtu i zaplovite u svoju avanturu - Jadransko more pruža ugodnu plovidbu tijekom cijele godine.
   

Sjeverna Dalmacija i otoci - Sport - Biciklizam na otoku Pašmanu i otoku Ugljanu te okolo Vranskog jezera!

   

Weather

 Dalmatia - Airport Split

Click for Split Airport, Croatia Forecast

Pula Rijeka
 Split Zadar Dubrovnik

Croatia

 Today Tomorrow 7 days

Za ljubitelje biciklizma pripremili smo destinaciju za aktivan odmor.

Posjetite otok Pašman, provezite se na svom biciklu po stazama otoka Pašmana i otoka Ugljana te iskoristite blizinu Vranskog jezera i biciklističkih staza oko jezera.

Vožnja po otoku je pravo zadovoljstvo, udaljenosti od mjesta do mjesta nisu velike a u svakom mjestu se može posjetiti neki spomenik kulture ili crkva. Nešto veći napor je vožnja na vidikovce odakle se pruža pogled na tri nacionalna parka: Krka, Kornati i Paklenica.

Za Vas smo odabrali smještaj u mjestu Pašman na otoku Pašmanu. Nagrada za organizatore grupa! 

Izleti - Aktivni odmor

Više informacija i slika na stranici Izleti!

Vacation in Dalmatia! Welcome to Croatia! / Tourist agency Davor Krtalić - Dalmatinac

Offer apartments:

D

K

    Biciklizam na otoku Pašmanu i otoku Ugljanu!   

Otok Pašman

Otok Pašman pripada skupini sjevernodalmatinskih otoka, povezan je mostom s otokom Ugljanom. Površina otoka je 63 km2. Na otok voze trajekti iz trajektnih luka u Zadru i Biogradu. Omiljeno je turističko odredište zbog čistoće mora koje spada među najčišće more na Jadranu. 
Pašmanski kanal prepun je malih otočića. Veća mjesta na otoku Pašmanu su Tkon i Pašman. Mjesto Tkon obiluje prekrasnim šljunčanim i pješčanim plažama. 
Pašman je poznat po bogatim arheološkim nalazima, ostacima gradina, mozaicima te drugim povjesnim spomenicima. Mogućnost posjete Benediktinskom samostanu Sv.Kuzme i Damjana iz 12 stoljeća. Stanovnici Pašmana bave se uzgojem ljekovitog i aromatičnog bilja, poljodjeljstvom, maslinarstvom, vinogradarstvom, te ribolovom i turizmom.
Ovdje ćete pronaći kvalitetan smještaj u kampovima, privatnim pansionima i apartmanima.
Gastronomski specijalitet ovog ekološko čistog podneblja su plodovi mora koji se poslužuju u ugodnim tavernama i restoranima diljem otoka.

Otok Pašman i Ugljan su povezani mostom.

1. Trasa – Zagreb – Biograd na Moru, trajektom na otok Pašman do mjesta Tkon (15 minuta plovidbe), dalje autom do mjesta Pašman, koji je od Tkona udaljen 8 km. Do ostalih mjesta na otoku se stiže vozeći cestom do odredišta. Na otok Ugljan se vozi pravcem Kukljica i dalje.

2. Trasa – Zagreb - Zadar, trajektom na otok Ugljan do mjesta Preko, dalje autom u smjeru Kukljice, mostom na otok Pašman te pravcem do mjesta Pašman.

Iz mjesta Tkon i Preko prometuju svakodnevno autobusi do svih mjesta na oba otoka, što olakšava putovanje za turiste koji ne dolaze automobilom.

Otok Pašman - mjesto Pašman

S obzirom na mediteransku klimu, već su u aprilu stvoreni idealni uvjeti za Vaš aktivni odmor. Uskršnje blagdane provedite na Pašmanu. Vožnjom bicikla uživajte u proljetnim mirisima i ljepotama otoka. A u jesen prava je blagodat svojom rukom ubrati zrele plodove smokve i maslina. Suvremenim autoputom od granice do Biograda na moru stižete za manje od 4. Iz Biograda do Tkona vožnja trajektom traje samo 15 minuta, od Tkona do mjesta Pašman lagana vožnja autom 5 minuta a onda će Vas tamo dočekati ljubazni domaćin.

Otok Ugljan

Otok Ugljan smjestio se nasuprot Zadru. Površina otoka je 52 km2 a razvedena obala prostire se diljem 75 kilometara. Otok je prekriven bujnim raslinjem, vječno zelenim borovim šumama, čempresima i makijom. Obiluje nasadima vinograda, smokava i vinove loze.
Generacijama vezan uz more, pomorstvo i ribarstvo a dvije tisuće godina tradicije u maslinarstvu urodilo je raslinjem stotina tisuća stabala maslina od kojih se proizvodi ulje izuzetne arome i kvalitete. Ljubitelji mediteranskih pejzaža mogu uživati u nezaboravnim panoramama od kojih je posebno dojmljiva ona s venecijanske utvrde Sv. Mihovila iz 13. st. Ostaci iz rimskog doba, samostani, starohrvatske crkve svjedoci davne prošlosti i naseljenosti otoka, što potvrđuje i otočka arhiktetura i brojni stari ljetnikovci. na ovom otoku. Sam položaj otoka Ugljana omogućuje vam i brojne izlete obalom ili zaleđem. U krugu od 100 do 150 kilometara nailazi se na lijepe otoke, zanimljive stare gradove te nacionalne i zaštićene parkove prirode. Od kopnenih gradova Zadar i Biograd su vam najbliži, a do njih stižete čestim trajektnim linijama. U blizinu su dva parka prirode: "Velebit" i "Vransko jezero", te čak tri nacionalna parka: "Paklenica", "Krka" i "Plitvička jezera".
 

 

 
D

K

    Apartmani – otok Pašman - mjesto Pašman    

 

Za Vas smo odabrali smještaj u mjestu Pašman. Objekat je uz more s komfornim apartmanima s terasama i pogledom na more. Parkiralište i prostor za bicikle su osigurani.
Domaćin u restoranu pruža mogućnost polupansiona - ovisno o Vašim željama i potrebama cijena se dogovara. Iz bogatog jelovnika preporučamo specijalitete dalmatinske kuhinje a salate su besplatne pripremljene od ekološki uzgajanog povrća, sami se poslužite koliko želite a po završetku objeda domaćin će Vas počastiti domaćom travaricom. Po dogovoru priprema "lunch pakete".
U zasebnoj prostoriji možete sami organizirati svoje večere i zabave.
Ljubazni domaćini su Vam na raspolaganju 24 sata a organizirat će sve vidove sporta i izleta prema Vašim željama. Domaćin će Vas odvesti do svojih polja gdje uzgaja masline, smokve i povrće. Ukoliko poželite odigrati odbojku na pijesku - igralište je blizu objekta. U ponudi je izlet brodom na Kornate.

Napomena: Tu jednostavno u dogovoru s domaćinom dogovarate planove za svoj odmor.

 

Više informacija i slika o smještaju, objektu, apartmanima, mjestu i plažama pogledajte na stranici: Pašman

 

 
D

K

    Pašman - biciklističke staze    

 

Sami možete organizirati svoj odmor a mi Vam preporučamo:

1 dan/subota dolazak, razgledavanje mjesta, druženje s domaćinom
2 dan/nedjelja Pašman - most - Kukljica
3 dan/ponedjeljak vidikovac, odbojka
4 dan/utorak Pašman - most - Kali, Ugljan
5 dan/srijeda Pašman - Tkon - trajekt za Biograd - Vransko jezero
6 dan/četvrtak posjet poljima, odbojka
7 dan/petak izlet brodom na Kornate
8 dan/subota odlazak 

Tekst o stazama u pdf formatu pogledati ovdje: Trase Pašman

 

 
D

K

    Mjesta na otoku Pašmanu:    

BANJ - pitomo naselje uzornih maslinara, vinogradara i ribara, nastalo oko crkve sv. Kuzme iz 1356. godine. Sa okolnih brda se pruža prekrasan pogled na pašmanski kanal. Ako se napijete izvorske vode u Banju, poželjet ćete ponovno doći u ovo mirno i lijepo mjesto.
 

BAROTUL - malo i tiho naselje smješteno u uvali Taline, između mjesta Pašman i Mrljane. Otok je trajektnom linijom povezan s Biogradom kod Zadra, a vožnja traje 15-ak minuta. Domaći ugođaj se osjeća na svakom koraku.

 

DOBROPOLJANA - smjestilo se u istoimenoj uvali na otoku Pašmanu, jednom od 300 otoka u sklopu zadarskog arhipelaga koji je brodskim linijama preko susjednog otoka Ugljana povezan s kopnom i gradom Biogradom. Naselje se nalazi na sjeveroistočnom dijelu otoka.

 

KRAJ - naselje na jugoistočnom dijelu otoka Pašmana, 3 km južno od naselja Pašman; 300 m udaljeno od obale Pašmanskoga kanala. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo i maslinarstvo. Bunarska voda. U selu je gotički franjevački samostan sa crkvom iz 1392.

 
MRLJANE - jedno od naselja na otoku Pašmanu koje se nalazi u zadarskom arhipelagu, a s Biogradom ga veže redovna trajektna linija. Smješten nadomak Nacionalnog parka Kornati, Pašman oduševljava jednostavnom ljepotom krajolika okruženog modrim morem.
 
NEVIĐANE - poznate su po svojoj lijepoj plaži. Osim kupanja i vodenih sportova ugođaju odmora pridonosi poznata otočna gastronomska ponuda. Ljubiteljima zabave preporuča se nedaleki Biograd. Stariji dio naselja udaljen je od mora oko 300 m.
 

PAŠMAN - smješten je na najužem dijelu Pašmanskoga kanala. Ponuda domaće hrane, čisto more i domaći ugođaj čine ga pogodnim za obiteljski odmor. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo, povrtlarstvo, voćarstvo, ribarstvo i turizam.

 

TKON - slikovito mjesto nasuprot Biogradu na Moru. Ističe se izuzetno lijepim plažama, osobito na jugoistočnom dijelu mjesta uz autokamp. Samostan na Ćokovcu jedini je aktivni benediktinski samostan u Hrvatskoj. Posjeduje bogatu sakralnu zbirku.

 

UGRINIĆ - malo ribarsko mjesto smješteno na sjevernoj obali Pašmana. Mjesto Ugrinić od trajektne je luke udaljeno oko 2 km. Karakteristična mediteranska atmosfera i već stoljećima uvriježen način života daju mu ugodnu i opuštajuću pitomost.

 
ŽDRELAC - lijepe plaže i čisto more privlače turiste i vikendaše pa je Ždrelac omiljeno izletište Zadrana. Preko morskog tjesnaca, koji razdvaja otoke Ugljan i Pašman, 1973. izgrađen je 210 m dugačak most. Prostrana uvala uz tjesnac sidrište je brojnih jahti na putu od kopna do Kornata.
 

 

 

D

K

    Ugljan - biciklističke staze   

 

Na otok Ugljan dolazite s otoka Pašmana preko mosta. Vozeći bicikl asfaltnom cestom dolazite u mjesta redom: Kukljica, Kali, Preko, Ugljan.

Tekst o stazama u pdf formatu pogledati ovdje: Staze Ugljan

 

 
 
D

K

    Mjesta na otoku Ugljanu:   

KUKLJICA - najrazvijenije turističko mjesto na otoku Ugljanu. Tu su brojne uvale s lijepim plažama, čistim morem i gustom borovom šumom. Posebno se ističu pješčane plaže Sabuša i Jelenica na južnoj obali Ugljana, do kojih se može doći samo brodom ili pješačkom stazom.

 
KALI - tipično mediteransko mjesto najveće je naselje na svim zadarskim otocima i jedno od najpoznatijih ribarskih središta na Jadranu. Poseban mu ugođaj daje mnoštvo privezanih velikih ribarskih brodova. U kolovozu se održava tradicionalna Ribarska kaljska noć.
 

LUKORAN - jedno je od najslikovitijih na Ugljanu i ističe se mirnim ugođajem. Plaže su okružene stoljetnom borovom šumom, što im daje dodatnu draž. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo, ribarstvo i turizam. Restorani s domaćim specijalitetima za gurmanski užitak.

 

OTOK OŠLJAK - najmanji nastanjeni otok na Jadranu (oko 0,5 km2) u zadarskom kanalu na kojem borovi, čempresi i masline nadsvođuju kamene plaže, a staro ribarsko mjestašce s mandračem nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 
POLJANA - jedno od najmanjih mjesta na otoku. Ističe se mirom i domaćim ugođajem. Poljana, naselje i lučica u istoimenoj uvali na središnjem dijelu istočne obale otoka Ugljana u Zadarskom kanalu. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, povrtlarstvo i maslinarstvo.
 

PREKO - prometno i administrativno središte otoka Ugljana. Iako na otoku, zbog blizine Zadra i česte trajektne veze (put traje svega 30 min) ima obilježja prigradskog naselja. Ima dugu turističku tradiciju. Već između dva svjetska rata ondje je djelovalo Društvo za unapređenje turizma.

 
SUTOMIŠĆICA - malo turističko naselje i lučica, smjestila se na istočnoj obali otoka Ugljana u lijepoj istoimenoj uvali udaljenoj od trajektnog pristaništa 2 km, a tišinom i mirom pogoduje odmoru obitelji s djecom.
 

UGLJAN - kupače će oduševiti lijepe pješčane plaže, od kojih je najljepša ona u uvali Muline. Nekoliko restauracija s domaćim specijalitetima. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo, voćarstvo, ribarstvo i turizam.

 

 

 

D

K

    Vransko jezero – biciklističke staze   

Pašman – Tkon, trajekt Tkon – Biograd na moru

Pašman - Tkon, trajekt Tkon - Biograd na moru 

Iz Biograda makadamskim putem voziti prema Pakoštanima (staza 1). Kroz Pakoštane voziti asfaltom prema Parku prirode - Vransko jezero (staza 2). Pratiti oznake na putu i skrenuti na bijeli put, proči pored crkvice Sv. Nediljice i nastaviti vožnju iznad Vranskog jezera. Kad se dodje do Prosike uz oprez se vozi jadranskom magistralom a skretanjem na bijeli put vozi se donjom stranom Vranskog jezera do kraja staze, dužina staze je 38 km.

Moguće je voziti i dužu stazu, voziti asfaltom do sela Vrana - Radašinovci - Banjevci, pratiti oznake za vidikovac Kamenjak (staza 3), a praćenjem oznaka na putu dolazi se na bijeli put i nastavlja vožnja (staza 2), dužina staze je 43 km.

Mapa - Vransko jezero

       
 
D

K

    Aerobik - Pašman   

U istom smještaju nudimo mogućnost aktivnog odmora uz vježbe aerobika. Može se vježbati na betonu ispred objekta, plaži - podloga beton, pješćanoj plaži s plitkim morem, igralište u mjestu s betonskom podlogom, ogradjeno igralište za odbojku s pješćanom podlogom. Po želji mogućnost vježbe i u maslinovom polju.

 

 

 

Vacation in Dalmatia! Welcome to Croatia! / Tourist agency Davor Krtalić - Dalmatinac