C
r
o
a
t
i
a

Pregled:

 

Apartmani

- Istra

- Kvarnerska rivijera i otoci

- Sjeverna Dalmacija

- Srednja Dalmacija

- Južna Dalmacija

- Posebna ponuda

- Vile s bazenom

- Yacht Charter

- Last minute

- Online rezervacija

- Sobe

- Kamp

- Sport Biciklizam

- Svijet

- Cjenik

- Kontakt

 

- Hrvatska

- Nacionalni parkovi

- Izleti

- Hrvatska kuhinja

- Suveniri

- Kontakt

 

- O nama

- Suradnja s iznajmljivačima

- Uvjeti

- Kućni red

- Zaštita privatnosti

 

- Uvoz - izvoz

- Nekretnine

- Web dizajn

- Knjiga gosta

- Kontakt

 

 

Stranice izradio - Davor Krtalić - Dalmatinac

 

Apartmani - Hrvatska - Istra - Kvarner - Dalmacija i otoci - Mjesto za Vaš odmor!

HR    CZ    EN    DE    IT

 Uvjeti - Turistička agencija Davor Krtalić - Dalmatinac

Split

     Uvjeti - Turistička agencija Davor Krtalić - Dalmatinac    

REZERVACIJE I PLAĆANJE

Upiti za rezervaciju smještaja se šalju elektroničkim putem s email adrese na web stranici. Po prijemu upita agent će provjeriti raspoloživost tražene usluge i potvrditi gostu traženu uslugu ili ponuditi zamjenske mogućnosti. Ukoliko gostu odgovara ponuda, potrebno je da pošalje završnu potvrdu. Prilikom rezervacije gost je dužan dati sve podatke koje zahtijeva postupak rezervacije. Nakon što primi potvrdu rezervacije od gosta, agent šalje gostu predračun za plaćanje akontacije sa svim neophodnim podacima za izvršenje plaćanja na bankovni račun. Nakon što uplata pristigne na račun, agent šalje gostu potvrdu o istom. Za rezervaciju smještaja potrebno je uplatiti akontaciju u visini 30 do 50% cijene, a ostatak iznosa plaća se vlasniku dolaskom u smještajnu jedinicu. Gost može ukoliko to želi, cjelokupni iznos uplatiti i odmah po primitku predračuna.

Plaćanje se vrši na način: 1. uplata putem bankovne doznake na devizni račun.

Sve potrebne podatke za uplatu na bankovni račun gost dobije na predračunu za akontaciju.

Boravišna pristojba je dnevna i plaća se posebno na licu mjesta.

CIJENA SMJEŠTAJNE JEDINICE

Cijena smještaja uključuje uslugu prema opisu uz smještajnu jedinicu iz rezervacije. Cijene su naznačene uz svaku smještajnu jedinicu i uključuju: dnevni najam, posteljinu, opremljenu kuhinju (osim u slučaju najma soba bez uporabe kuhinje) s potrebnim posuđem i priborom, utrošak vode, struje i plina, te završno čišćenje, osim ako to nije drugačije naznačeno. Posebne usluge su one usluge koje nisu uključene u cijenu smještaja (u opisu smještaja naznačeno izrijekom "po dogovoru", "opcionalno" ili dodatne usluge koje su ostvarive uz prethodnu najavu - npr. naknade za kućne ljubimce) pa ih gost posebno plaća. Ove se usluge trebaju zatražiti prilikom rezervacije. Cijene smještaja objavljene su u EUR. Agent zadržava pravo promjene objavljenih cijena (u slučaju promjene cijena smještaja od strane pružatelja usluga ili promjene tečaja). Gostima koji su uplatili akontaciju za određenu rezervaciju, agent jamči cijenu smještaja, navedenu u predračunu temeljem kojeg su uplatili iznos akontacije. Ukoliko se promjena dogodi prije uplate akontacije, agent se obvezuje obavijestiti gosta o promjeni cijene. Ako u rezerviranu smještajnu jedinicu dođe više osoba nego što je naznačeno na predračunu, pružatelj usluga ima pravo uskratiti smještaj nenajavljenim gostima ili prihvatiti sve goste uz nadoplatu nenajavljenih gostiju na licu mjesta. Sve navedene cijene se odnose na boravak duži od tri noćenja.

Cijena za kraći boravak od četiri noćenja se uvećava za 30 %.

KATEGORIZACIJA I OPIS USLUGA

Sve ponuđene smještajne jedinice opisane su prema službenoj kategorizaciji nadležne institucije, i na temelju uvida u stvarno stanje smještaja prilikom objave. Agenta obvezuju samo informacije objavljene na internet stranicama. Svaki gost treba biti primljen u čistu i urednu smještajnu jedinicu. Gosti u smještajnu jedinicu dolaze poslije 14:00 sati, a na dan odlaska smještajnu jedinicu napuštaju prije 10:00 sati. Ključevi se predaju vlasniku smještajne jedinice.

PRAVO AGENTA NA PROMJENE I OTKAZ

Agent zadržava pravo promjene rezervacije ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti. Rezervirani smještaj može se zamijeniti samo uz prethodnu obavijest gostu i to smještajem iste ili više kategorije i po cijeni smještaja po kojoj je gost potvrdio rezervaciju. Ako je zamjenski smještaj moguć samo u objektu više kategorije i po cijeni većoj za 15% od cijene uplaćene rezervacije, agencija zadržava pravo naplate razlike u cijeni uz konzultaciju gosta. U slučaju nemogućnosti zamjene uplaćenog smještaja, agent zadržava pravo otkaza rezervacije uz prethodnu obavijest gostu najmanje 7 dana prije početka korištenja usluge, te jamči povrat cjelokupnog uplaćenog iznosa. Ukoliko nije moguća adekvatna zamjena na dan početka korištenja usluge, agencija će gostu pružiti informaciju o mogućem smještaju koji nije u ponudi ove agencije i vratiti gostu kompletan uplaćeni iznos za rezervaciju.

PRAVO GOSTA NA PROMJENE I OTKAZ

U slučaju da gost želi promijeniti ili otkazati rezervaciju učinjenu prema njegovom zahtjevu, mora to učiniti pismeno (e-mailom, poštom ili faxom). Pod promjenom se smatra promjena broja osoba ili datuma početka i/ili završetka korištenja usluge najkasnije 30 dana prije početka korištenja usluge. 
Prva promjena rezervacije, ukoliko je moguća bez dodatnih troškova, bit će napravljena besplatno. U slučaju da promjena rezervacije nije moguća, te ako gost zbog toga odustane od potvrđene rezervacije, primjenjuju se dolje navedena: Napomena 1 i 2 i Rješavanje reklamacije. 

Napomena: 
1. Promjena smještajne jedinice i svaka promjena unutar 30 dana prije početka rezervacije te tijekom korištenja rezervacije smatra se otkazom rezervacije. 
2. U slučaju otkaza rezervacije, uplaćena akontacija se ne vraća, neovisno o datumu primitka pismenog otkaza.

Ukoliko gost u rezerviranu smještajnu jedinicu ne dođe do ponoći na dan početka usluge, a nije se javio Turistička agencija "Davor Krtalić - Dalmatinac" ili pružatelju usluge, rezervacija se smatra otkazanom.

Ako gost koji otkazuje putovanje nađe novog korisnika za istu rezervaciju, Turistička agencija "Davor Krtalić - Dalmatinac" će u suradnji s pružateljem usluge dogovoriti mogućnost zamjene korisnika a zaračunati samo stvarne troškove uzrokovane zamjenom.

OBVEZE AGENTA I VLASNIKA

Dužnost agenta je da sve usluge naznačene u ponudi i rezervaciji budu i ispunjene. Vlasnik je dužan gostu osigurati sve zakupljene usluge, te je odgovoran gostu ako iste nisu izvršene. Agent i vlasnik isključuju svaku odgovornost u slučaju promjena i neizvršenja usluga prouzročenih višom silom.

OBVEZE GOSTA

Gost je dužan:
·
posjedovati valjane putne isprave
· poštivati carinske i devizne propise države u kojoj je odredište
·
pridržavati se kućnog reda u smještajnim objektima
·
provjeriti da li mu je za ulazak u državu u kojoj je odredište ili susjedne zemlje potrebna viza
·
u cijelosti nadoknaditi svu nastalu štetu u smještajnoj jedinici i pripadajućoj opremi
·
snositi svu odgovornost i troškove zbog nepoštivanja ugovorenih obveza.

PRTLJAGA

Agent ne odgovara za prtljagu koja je uništena, izgubljena, oštećena ili ukradena u smještajnoj jedinici.

PUTNO OSIGURANJE

Rizik na putovanju nije uključen u cijenu rezervacije smještaja.

RJEŠAVANJE REKLAMACIJE

Ako plaćene usluge iz ponude nisu kvalitetno izvršene, ili nisu uopće izvršene, gost može zahtijevati razmjernu odštetu tako da priloži pismenu reklamaciju. Svaki gost - nosilac potvrđene rezervacije, reklamaciju podnosi zasebno. Rješavanje reklamacije:

· Ukoliko gost na samom odredištu nije zadovoljan stanjem smještajne jedinice, treba odmah po dolasku izvijestiti agenta, odnosno reklamacije odmah iznosi vlasniku. Gost je obvezan surađivati s agentom i vlasnikom u dobroj namjeri da bi se uzroci nezadovoljstva otklonili. Ako je reklamacija opravdana, te pružena usluga vlasnika nije zadovoljavajuća agent je dužan osigurati prihvatljivo rješenje koje odgovara uplaćenoj usluzi vlasniku. Agent ili vlasnik ne smiju gostu kao zamjenski smještaj ponuditi uslugu manje vrijednosti. Ako gost na samome mjestu ne prihvati ponuđeno rješenje reklamacije a koje odgovara uplaćenoj usluzi, agent nije dužan uvažiti naknadni prigovor.
· Ako gost sam napusti smještajnu jedinicu i pronađe drugi smještaj i tako ne pruži priliku agentu da riješi problem, onda gost nema pravo tražiti povrat novca niti uputiti tužbu za nadoknadu štete.
· Najkasnije u roku od 7 dana poslije isteka datuma na rezervaciji gost mora predati pismenu reklamaciju (uz potpisano izvješće od vlasnika o situaciji i eventualne račune o nastalim troškovima) ili poslati poštom na adresu agenta. Agent se obvezuje riješiti reklamaciju u roku od 14 dana od dana primitka iste. Gost se odriče posredovanja bilo koje druge osobe, sudske ustanove ili davanja informacije u medije dok organizator ne donese rješenje. Ovime se isključuje pravo gosta na naknadu neizravne štete. Nije li gost na mjestu događaja reklamirao neadekvatnu uslugu, odnosno ako je podnio pisanu reklamaciju nakon isteka 7 dana poslije isteka datuma na rezervaciji, agent takav prigovor nije dužan uvažiti.
· Najviša nadoknada po reklamaciji može doseći iznos reklamiranog dijela usluga, a ne može obuhvatiti iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos usluge. Ovime je isključena mogućnost gosta na nadoknadu idealne štete.

Reklamacija se ne uvažava u slučaju:

Po dolasku u smještaj vlasnik gostu pokazuje apartman i ukoliko gost pregleda i prihvati smještaj a pri tom nema primjedbu, a zatim vlasniku predaje dokumenta da ga uvede u knjigu gosta i plati iznos naznačen u Voucher-u.
Gost nemože eventualne naknadne reklamacije upućivati Agentu niti zahtijevati od Agenta povrat novca koji je sam predao vlasniku. Takve reklamacije ne uzimamo u razmatranje i smatramo ih neozbiljnim s namjerom izigravanja principa poslovanja Agencije.

Gost koji po dolasku u smještaj samovoljno u dogovoru s vlasnikom smještaja zamjeni rezervirani apartman za neki drugi apartman - nikakve relamacije ne treba upućivati Agentu.

Prema gostu koji svojim ponašanjem nanese štetu ugledu Agencije i vlasnika apartmana, te svojim različitim izjavama dovede u neugodnu situaciju vlasnika smještaja prema Agenciji i obrnuto biće pokrenut sudski postupak.
NADLEŽNOST SUDA

Ako gost nije zadovoljan načinom rješavanja reklamacije ima pravo na pokretanje sudskog postupka u mjestu smještajne jedinice. U tom slučaju  nadležan je Općinski sud gdje se smještajna jedinica nalazi.

NAPOMENA

Uplaćivanjem akontacije ili cjelokupnog iznosa aranžmana gost u cijelosti prihvaća navedene uvjete.

Ugodan odmor želi Vam Turistička agencija Davor Krtalić - Dalmatinac

Nacionalni park Kornati

.

Apartmani - Hrvatska - Istra - Kvarner - Dalmacija i otoci - Mjesto za Vaš odmor - Turistička agencija Davor Krtalić - Dalmatinac!

Uvjeti - Turistička agencija Davor Krtalić - Dalmatinac

D

K

     O nama - Turistička agencija Davor Krtalić - Dalmatinac    

Zašto koristiti naše usluge? Zato što Vam pružamo online katalog smještaja sa svim potrebnim informacijama. Zato što smo Vam na raposlaganju 24 sata na dan. Zato što ključeve rezerviranog apartmana ne preuzimate po recepcijama već Vas naši domaćini čekaju s dobrodošlicom. Zato što o Vama brinemo od dana Vaše rezervacije do Vašeg povratka kući a i dalje ostajemo s Vama u kontaktu.

 

Apartmani - Hrvatska - Istra - Kvarner - Dalmacija i otoci - Mjesto za Vaš odmor - Turistička agencija Davor Krtalić - Dalmatinac!

 

 .