C
r
o
a
t
i
a

Pregled:

 

Apartmani

- Istra

- Kvarnerska rivijera i otoci

- Sjeverna Dalmacija

- Srednja Dalmacija

- Južna Dalmacija

- Posebna ponuda

- Vile s bazenom

- Yacht Charter

- Last minute

- Online rezervacija

- Sobe

- Kamp

- Sport Biciklizam

- Svijet

- Cjenik

- Kontakt

 

- Hrvatska

- Nacionalni parkovi

- Izleti

- Hrvatska kuhinja

- Suveniri

- Kontakt

 

- O nama

- Suradnja s iznajmljivačima

- Uvjeti

- Kućni red

- Zaštita privatnosti

 

- Uvoz - izvoz

- Nekretnine

- Web dizajn

- Knjiga gosta

- Kontakt

 

 

Stranice izradio - Davor Krtalić - Dalmatinac

 

 

Apartmani - Hrvatska - Istra - Kvarner - Dalmacija i otoci - Mjesto za Vaš odmor!

HR    CZ    EN    DE    IT

  Plaže u Hrvatskoj! - Turistička agencija Davor Krtalić - Dalmatinac

 

 

.

Plaže u Hrvatskoj!

Plaže u Hrvatskoj su pogodne za obitelji s djecom a skoro sve plaže imaju sadržaje za djecu, od tobogana i raznih sportskih aktivnosti, do lijepih mjesta u hladovini borova uz samu plažu. Svojom ljepotom i čistoćom kao i sadržajima pružaju ugodan odmor. U turističkim mjestima na obali i otocima, brojni kafići i klubovi na plažama pružaju zabavu do zore. Poznati svjetski DJ-evi za house i techno zabave na otvorenom su česti gosti na hrvatskim plažama.

 Jadransko more, ljeto, plaže, sunce. Ljepota se pronalazi svugdje, na moru, na obali i otocima.

Ono u čemu dalmatinci svakodnevno uživaju je i plavetnilo neba, sa najviše sunčanih dana godišnje. 
Osunčano nebo u kombinaciji sa ljetnim vjetrom zvan Maestral, u ljetnim predvečerjima stvaraju predivnu kombinaciju mirisa, boja i osjećaja, koji Vas mame.

 Hrvatska je obala u svjetskim medijima opisana kao top destinacija.

Dobre ocjene u stranim medijima prvenstveno mogu zahvaliti kvalitetnom zabavnom sadržaju, pa 
je, po mišljenju britanskog Guardiana, Hrvatska navedena kao odlična zamjena za Ibizu. Na više od 1.700 kilometara obale, uz vruć odmor i provod, sve je više uređenih plaža s bogatim sadržajima za djecu i mlade. Plaža Zlatni rat na Braču po Daily Telegraphu je najljepša plaža u Evropi.

Windsurfing, najpopularniji ljetni sport na moru. Na plažama se može iznajmiti oprema za surfanje a tu su i windsurfing škole za one koji se prvi put sreću s ovim sportom. 

Vrijeme

 Dalmacija - Zracna luka Split

Click for Split Airport, Croatia Forecast

Pula Rijeka
 Split Zadar Dubrovnik

Hrvatska

 Danas Sutra 7 dana

 

Jadransko more privlači mnoge ljubitelje dubina. Roniti u čistom moru, doživjeti ljepotu podvodnih špilja i hridina, upoznati raznolikost morskog svijeta i promatrati ostatke drevnih potonulih brodova je doživljaj koji čovjeka ostavlja bez daha.

"Plava zastava" je međunarodna ekološka nagrada, projekt zaštite mora i priobalja međunarodne zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (FEE) koji se svake godine provodi u Europi i svijetu. 

"Plava zastava" za plaže i marine je priznanje koje se dodjeljuje samo za jednu sezonu, a zahtjev se svake godine mora dostaviti na propisani način ako se želi dobiti Plava zastava. Program dobijanja se zasniva na strogo definiranim kriterijima. Cilj je da plaže budu bolje opremljene i sigurnie za kupače. Tijekom sezone se provode nacionalne i međunarodne inspekcije, gosti i korisnici plaža i marina sa Plavom zastavom u slučaju da opaze kršenje zadanih kriterija trebaju da obavijeste FEE.

Turisti prilikom odabira destinacije za odmor pažnju posvećuju plažama koje imaju "Plavu zastavu". 

Kriterij programa "Plava zastava"

Čistoća mora i plaže: čistoća morske vode za kupanje se kontrolira uzimanjem i analizom uzoraka svakih 15 dana tijekom sezone kupanja, nema ispuštanja nepročišćenih idustrijskih i gradskih otpadnih voda, redovno čišćenje plaže i dovoljan broj kanti za otpatke.
Organizacija plaže i sigurnost posjetitelja: redovno informiranje javnosti o kvaliteti vode za kupanje, planovi u slučaju iznenadnog onečišćenja i obavještavanje javnosti, zabrana prometa automobilima i motociklima na plaži, zabrana kampiranja, dovoljan broj toaleta s kontroliranim otpadnim sistemom, osposobljena služba za spašavanje i motrenje, nesmetan pristup opremi za spašavanje, prvoj pomoći i telefonu u slučaju potrebe, briga za osobe s posebnim potrebama.

Supetar - otok Brač, čisto more, šljunčana plaža sa blagim ulazom u more, pogodno za djecu i neplivače. S plaže se pruža panoramski pogled na tirkizno-plavo more od Splita do Omiša.

Plaža Vrilo - Supetar

Plaže otoka Paga: Zrće, Caska, Straško, Babe, Trinćel, Braničevica, Ručica, Slano, Sveti duh, Bošana, Dubrovnik, Mali Dubrovnik i Stara Povljana su najpoznatije plaže cijelog Kvarnera i sjeverne Dalmacije.
Plaža Zrće najpoznatija je plaža u Hrvatskoj sa brojnim ugostiteljskim objektima i zabavnim sadržajima u ljetnim mjesecima.
Plaža Zrće, plaža Planjka (Trinćel – Stara Novalja) i plaža Straško (kamp Straško) su plaže označene Plavom zastavom, te spadaju u najčišće plaže Jadrana i Dalmacije.

Otkrijte najljepšu plažu Hrvatske za svoj odmor!

Hrvatska obala, osim čistog i bistrog mora ima i raznovrsne plaže. Brojni otoci, uvale i grebeni skrivaju kamene, šljunčane i pješćane plaže. Hladovinu na plažama pružaju borovi koji su nekoliko koraka od plaža. Na otocima i njihovim uvalicama su male još skoro neotkrivene plaže, udaljene od civilizacije i turističkih gužvi a pružaju osobni užitak u odmoru.

 

Turistička agencija Davor Krtalić - Dalmatinac

Plaže u Hrvatskoj - slike i opis!

D

K

         

Plaže u Hrvatskoj!

Bacvice - Split Bacvice - Picigin - Split Makarska - Plaza Rabac - Lanterna
Zrce - Novalja Sibenik - Solaris Drazica - Biograd na moru Trincel - Stara Novalja
Selce Sukosan Frapa Rogoznica Hvar
 
 
D

K

Plaže u Hrvatskoj su pogodne za obitelji s djecom jer većina plaža ima sadržaje za djecu i mlade.

Uvala Lone (Rovinj), Crveni Otok (Rovinj), Plaže Katoro i Polynesia (Umag), Plaža Maslinica (Rabac), Sunčana uvala (Mali Lošinj), Plaže rivijere Crikvenica, Rajska plaža (Lopar, otok Rab), Plaža Stara Baška (otok Krk), Vela Plaža Baška (otok Krk), Uvala Klimno (otok Krk), Plaža Zrče (Novalja, otok Pag), Zelena Punta (otok Ugljan, Kukljica), Zaton (Zadar), Plaža Pinija (Petrčane), Plaža Ninska laguna (Nin), Plaža Dražica (Biograd), Plaža Raduča (Primošten), Medena (Trogir), Plaža Pantan (Trogir), Uvale Srebrena i Stiniva (otok Vis), Korčula (otok Korčula), Plaža Trsenica (Orebić - Peljesac), Dugi Rat (Omiš), Plaže Berulija i Punta Rata (Brela), Plaže Makarske rivijere, Plaža Gornja Vala (Gradac), Plaža Copacabana (Dubrovnik), Plaža Sv. Jakov (Dubrovnik), otok Lokrum (Dubrovnik), Plaža Banje (Dubrovnik), Jelsa (otok Hvar), Milna i Dubovica (otok Hvar), Zavala (otok Hvar), Sv. Nedjelja (otok Hvar), Plaža Soline (Vrboska, otok Hvar), Pakleni otoci (Hvar), Zlatni Rat (Bol, otok Brač).

Zlatni rat - Bol

Makarska rivijera

 

Kamenjak kod Pule – rt u parku prirode nekoliko kilometara od zadnjih kuća ili vikendica. Ravne stijene pružaju najbolje što se u Istri od mora može dobiti. Pravo mjesto za ljubitelje jednostavnosti, mora i prirode.

Usamljena plaža kod Rovinja – još jedno mjesto koje je kao nekoliko najboljih na jadranskoj obali izdvojio britanski Telegraph. Na samo petnaestak minuta šetnje od Rovinja ovo mjesto utočište je za sve željne netaknute prirode i romantičnih druženja. Nudi i pregršt sadržaja te predivan pogled na Rovinj.

Gradska plaža Crikvenica – potpuno opremljena plaža na kojoj se djecu mirne duše može ostaviti da se zabavljaju dok vi u obližnjem kafiću ispijate kavu. Iako je jedna od rijetkih na kojoj se plaća ulaz, posebno je popularna među Zagrepčanima koji do nje iz centra metropole stignu za tek nešto više od sat vremena vožnje.

 

Brela - Makarska rivijera

Punta Rata u Brelima – šljunčana plaža, svojstvena makarskoj rivijeri, već godinama slovi kao najuređenija plaža u Hrvatskoj, a po nekima i u Europi. Kao i ostale obilježene plavom zastavicom, ima spasilačku službu, tuševe, prvu pomoć, rampu za invalide te niz kafića i restorana. Za one koji uz sunce i more žele uživati u hladu, uz plažu je borova šuma, a nezaboravan je i pogled na planinu Biokovo.

Kraljičina plaža, Nin - privlačno turističko mjesto posebno zanimljivo djeci zbog plitkih i pjeskovitih uvala. Svjetske je medije ova plaža oborila s nogu zbog posebnog pogleda na Velebit s kojega povjetarac ublažava sparinu, a pogodan je i za wind-surfere i starije kupače. U blizini je i ljekovito blato pogodno za reumatske i kožne tegobe.

Plaza Ninska laguna

 

Zlatni rat na Braču - najpoznatija i najljepših hrvatska plaža je raj za ljubitelje jedrenja na dasci. Pod utjecajem vjetra i morskih struja često mijenja oblik i položaj.

Šunj na Lopudu - oko kilometar udaljen od mjesta Lopud, šetnja do Šunja vodi kroz samo srce otoka, pokraj groblja i crkvice na obroncima plaže. Zbog dvaju manjih restorana i odličnog položaja, vole je i nautičari.

Divlje uvale Visa i Kornata - jedna od posebnosti hrvatske obale niz je malih skrivenih mjesta do kojih se može doći jedino napornim spuštanjem niz strme litice ili brodom. Riječ je uglavnom o uvalama na otocima poput Stinive, Stončice, Milne i Srebrne na Visu, a slično je i s mjestima na Kornatima, gdje bez mnogo truda možete pronaći mjesto na kojem ćete doslovno biti sami s morem.

Saharun na Dugom otoku – sitni bijeli pijesak moru na ovom mjestu nedaleko Božave daje jedinstvenu tirkiznu plavo boju. U blizini je i borova šumica, iz koje možete promatrati otvoreno more. No, iako gotovo uvijek bistro, otvoreno more ponekad na plažu donese trave, alge, ali i ljudski otpad. Na Saharunu sitni bijeli pijesak daje moru tirkizno plavu boju.

Pješčane plaže

Rajska plaža (Lopar, otok Rab), Trinćel (Pag), Plaža Sveti Duh (Pag), Uvala Klimno (otok Krk), Sabuša, Jelenica i Kostanj (otok Ugljan, Kukljica), Slanica (otok Murter), Plaže otoka Susak, Saharun (Dugi Otok), Plaže okolice Nina, Uvala Saldun (Čiovo), Plaže Stoncica i Zaglav (otok Vis), Lumbarda (Korčula), Plaža Mlaska (Hvar), Plaže rivijere Omiš, Trstenica (Orebić, Pelješac), Prapratno (Ston, Pelješac), Zaljev Saplunara (Mljet), Plaža Šunj (otok Lopud).
Rajska plaža u Loparu na Rabu – najveća i najfotografiranija pješčano-šljunčana plaža nakon Zlatnog rata idealno je mjesto za djecu i one koji nisu vični plivanju jer do dubljeg mora treba pregaziti gotovo 500 metara. Duga oko 1.500 metara, smještena je u centru mjesta Lopar, a u blizini su hotel i autokamp. U špici sezone je velika gužva na plaži.
 
Zabava i noćni život na plažama:
Plaže Poreča, Plaža Girandella (Rabac), Plaža Saharun (Dugi Otok), Plaža Zrče (Novalja, otok Pag), Slanica (otok Murter), Vodice, Plaža Okrug (Čiovo, Trogir), Plaža Bačvice (Split), Plaža Banje (Dubrovnik), Hvar (otok Hvar), Jelsa (otok Hvar), Zlatni Rat (Bol, otok Brač).
Zabava i noćni život na plažama:

Zrće na Pagu – glavni razlog što se Hrvatska u ljetnim mjesecima počela uspoređivati s Ibizom. U klubovima i kafićima zabavu se na Zrću već godinama može pronaći u svako doba dana, a tulumi se pojačavaju preko vikenda kada na Zrće, smješteno između Novalje i Gajca, dolazi mnoštvo mladih iz drugih ljetovališta, ali i unutrašnjosti.

Petrčane – će zahvaljujući Garden festivalu i Soundwave festivalu u srpnju te Electric elephantu krajem kolovoza biti centar glazbenih događanja na obali. Osim na plaži koja je s tri strane okružena morem, zabava će se održavati i na brodu Argonaut koji će od Petrčana u vrijeme festivala ploviti do kluba Garden u Zadru.
Garden festival u Petrčanima je najbolji europski festival prema izboru britanskih medija.

Kamenice kraj Komiže – kupalište pod strmom liticom desetak minuta hoda od centra Komiže. Do prije nekoliko godina, plaža za mještane željne osame postala je popularno okupljalište kada je grupa mladih u šumi iznad mora podigla divlji kamp. Priručna točionica pića vremenom je prerasla u noćni klub i pravi magnet za glazbenike i goste iz cijelog svijeta.

Banje, Dubrovnik - na jednoj od najljepših plaža južnog Jadrana, s pogledom na zidine Dubrovnika, možete uživati u koktelima i restoranu s morskim specijalitetima. Pravo mjesto za ljubitelje skupljeg druženja.

Bačvice - kultna splitska plaža najpoznatija je po piciginu, sportu koji je tu i izmišljen, ali i po zabavi. 
Mjesto okupljanja zabave željnih Splićana u ljetnim mjesecima postane i zabavište njihovih gostiju. Ljetni će 
provod biti okrunjen 6. i 7. kolovoza kada se održava Enter festival na koji je dolazak najavilo tridesetak DJ-eva.

Zrce - koktel bar

 
 
D

K

    FKK u Hrvatskoj - FKK kampovi i turistička naselja    

 

Hrvatska obala jedna je od najpoželjnijih naturističkih destinacija Evrope a danas ima više od 30 FKK naselja i kampova. Najstariji i najveći naturistički kamp u Europi je Koversada u Istri. Poznati su još i FKK Resort Solaris i Valalta u Rovinju.

Istra, Kvarner, Dalmacija i otoci imaju puno manjih mjesta koja su idelna za FKK odmor. 

Hrvatska nudi različite FKK sadržaje: plaže, kampove, hotele, apartmane i bungalov naselja. Osim službenih naturističkih postoje i kako se to u običnom riječnikukaže slobodne FKK plaže koje se mogu pronaći diljem hrvatske obale. Dovoljno je u svakom ljetovalištu otići malo dalje od mjesta i glavnih plaža i u nekoj manjoj uvali se može pronaći mjesto za FKK odmor i kupanje.
FKK u Hrvatskoj ima dugu tradiciju a prva FKK plaža otvorena je 1934. godine na otoku Rabu.

Najviše gosta na FKK plaže dolazi iz Njemačke, Austrije i Italije. 

 
FFK laže:

•Brač - Bol
•Cres 
•Dubrovnik: Lokrum 
•Hvar: Pakleni otoci 
•Hvar - Vrboska: Glavica, Zecevo, Nudist camp 
•Korčula - Vela Luka 
•Krk - Baška: Banculuka camp
•Krk - Punat: Konobe camp
•Lopud - Dubrovnik: Sunj plaža 
•Mlini, Dubrovnik: Mlini plaža 
•Pag - Novalja: Straško 
•Petrčane, Punta Skala & Nin Sabunike plaža 
•Rab - Kandarola plaža 
•Rab - Lopar: Sahara plaža 
•Rovinj, Crveni otok plaža 
•Rovinj, Valalta resort 
•Tučepi, Makarska: Nugal plaža 
•Vrsar: Koversada resort
 
 
D

K

      Windsurfing - Kitesurfing    

 

Bol - Windsurfing

Windsurfing, najpopularniji ljetni sport na moru. Na plažama se može iznajmiti oprema za surfanje a tu su i windsurfing škole za one koji se prvi put sreću s ovim sportom. 
Windsurfing i kitesurfing: Savudrija (Umag), Premantura (Medulin), Zaljev Preluk (Opatija, Volosko), Punat (otok Krk), Baška (otok Krk), Plaže Girandella i Ravni (Rabac), Jadrija (Šibenik), Viganj (Pelješac), Zlatni Rat (Bol, otok Brač).

Zlatni Rat - Bol - Windsurfing

 

Surfmania centar na Kraljičinoj plaži u Ninu i plaži Ždrijac je športsko rekreacijsko mjesto vezano uz more, plažu i vjetar.
Aktivnosti:
• Jedrenje na dasci - idealno mjesto za učenje zbog pješčanih i plitkih uvala. 
• Kitesurfinga škola na plaži Ždrijac u Ninu - jednoj od najboljih lokacija u hrvatskoj koji privlači zaljubljenike iz svih krajeva hrvatske i inozemstva.

Obrazovani i kvalificirani instruktori uz profesionalnu školsku opremu (Cabrinha i Flysurfer kajtovi i daske, neoprensko odijelo, specijalni kite trapezi, prsluk, papučice za vodu), optimalni program tečaja, potpun repertoar sigurnosnih aspekata i pravila ponašanja 
Svako ljeto škole: Kitesurfing / Windsurfing / Kids club 

Svi tečajevi se izvode po stručnim internacionalnim VDWS pravilima što znači da imate mogućnost dobijanja kitesurfing dozvole. Tečajeve izvode obrazovani i kvalificirani instruktori uz profesionalnu školsku opremu (Cabrinha i Flysurfer kajtovi i daske, neoprensko odijelo, specijalni kite trapezi, prsluk, papučice za vodu), optimalni program tečaja, potpun repertoar sigurnosnih aspekata i pravila ponašanja. 
Vašu želju da naučite instruktori će uz učenje i puno zabave pretvoriti u stvarnost a tad ćete postati pravi jahač valova na moru.
 
 

 

Apartmani Hrvatska - Odmor u Dalmaciji - Turistička agencija Davor Krtalić - Dalmatinac!

 

 .